Nieuws – Dordrecht

Nieuws

Nieuws

Openbare les over bewegen naar gezondheid op Hogeschool Rotterdam –

Het is vanzelfsprekend en iedereen weet het: onvoldoende bewegen kan de gezondheid schaden. ‘Zitten is het nieuwe roken’, wordt ook wel gezegd. Hoe kan ervoor worden gezorgd dat mensen écht voldoende gaan bewegen en dit volhouden?


Lees het hele artikel op: Nationaleonderwijsgids.nl
Publicatiedatum: 15-09-2017


Medici moeten kiezen voor ‘bewegen als medicijn’

De medische beroepsgroep moet veel actiever aan de slag met gezondheid, preventie en leefstijladvisering. Daarvoor pleit Willem van Mechelen bij zijn afscheid als onderzoeksdirecteur bij VUmc. “We kunnen eindeloos praten, onderling en tegen patiënten, over de noodzaak van preventie maar dat zet geen zoden aan de dijk.


Lees het hele artikel op: Medicalfacts.nl
Publicatiedatum: 07-09-2017


Wens voor betere maatwerkoplossing voor kinderen met autisme

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) wil dat er voor kinderen met autisme een betere maatwerkoplossing komt wat betreft het onderwijsprogramma en schooltijden.


Lees het hele artikel op: Nationaleonderwijsgids.nl
Publicatiedatum: 06-09-2017


Plus praktijk

Afgelopen maandag hebben wij weer de audit gehad voor om het kwaliteitskeurmerk te behouden. We hebben het EffectiviteitsTraject Certificaat gehaald en zijn voor komende 2 jaar weer aangemerkt als plus praktijk. Onder het kopje kwaliteit hebben we een korte uitleg over wat een plus praktijk inhoud.


Lees meer »
Publicatiedatum: 31-08-2017


Waarnemer

Sinds half augustus kunt u in de praktijk (zowel Zuidendijk als de Prinsemarij) een nieuw gezicht tegen komen. Dit is fysiotherapeut Dylan, hij is bij ons werkzaam als waarnemer.


Lees meer »
Publicatiedatum: 29-08-2017


Nieuwe Beweegrichtlijnen

De Gezondheidsraad heeft op 22 augustus nieuwe beweegrichtlijnen als advies aangeboden aan de Minister van VWS. Nadat de minister het advies overneemt, zijn de beweegrichtlijnen definitief en vervangen zij de huidige Beweegnormen: de Nederlandse Norm Gezond Bewegen, de Fitnorm en de Combinorm.


Lees het hele artikel op: kngf.nl
Publicatiedatum: 28-08-2017


Veelvuldig zitten vooral gevaarlijk voor zwakke mensen

Onvoldoende beweging zou vooral gevaarlijk zijn voor personen die al gezondheidsproblemen hebben.


Lees het hele artikel op: nu.nl
Publicatiedatum: 22-08-2017


‘Sombere stemming accepteren kan negatieve gevoelens verminderen’

Door te accepteren dat je een slechte bui hebt, voel je je op de lange termijn juist beter. Dat concluderen wetenschappers na een psychologische studie.


Lees het hele artikel op: nu.nl
Publicatiedatum: 14-08-2017


Nieuwe fietsen

Wilt u bij ons werken aan uw conditie en kracht en tegelijkertijd fietsen aan de Franse Riviera of misschien wel in Nieuw-Zeeland? Het kan allemaal op onze nieuwe fietsen. Nieuwsgierig? Kom gewoon eens langs voor extra informatie over medische fitness of een gratis proefles (wel eventjes aanmelden)


Lees meer »
Publicatiedatum: 26-05-2017


De Nationale Diabetes Challenge

Dinsdag 18 april om 19:30 is de informatiebijeenkomst over de Nationale Diabetes Challenge die wij lokaal organiseren. Op dinsdag 25 april om 19:30 start de eerste wandeltraining. Wil je er meer over weten kijk dan op www.nationalediabeteschallenge.nl/gezondoppad


Lees meer »
Publicatiedatum: 26-05-2017


Betalingen

Sinds een week is het mogelijk om in de praktijk te pinnen. Als u bijvoorbeeld de behandeling fysiotherapie zelf moet betalen dan mag u kiezen of u dat contant of via de pin doet.


Lees meer »
Publicatiedatum: 26-05-2017


Oedeemfysiotherapie

Collega Janneke is oedeemfysiotherapeut volgens de Vodder methode. Afgelopen zondag was in het RTL programma Lifestylexperience een item van 2 minuten over manuele lymfedrainage volgens deze methode. Hier kunt u dit filmpje terug zien.


Lees meer »
Publicatiedatum: 26-05-2017