Nieuws – Dordrecht

Nieuws

Nieuws

Longfonds maakt documentaire over COPD

Vandaag is het Wereld COPD Dag. Wereldwijd hebben miljoenen mensen COPD. Maar wat betekent het om deze ziekte te hebben? En hoe voelt het om continue zo benauwd te zijn? Met de indrukwekkende online documentaire BENAUWD geeft het Longfonds deze onzichtbare longziekte een gezicht.


Lees het hele artikel op: longfonds.nl
Publicatiedatum: 16-11-2017


Lichaamsbeweging en verbetering van zicht meest effectief bij valpreventie

Lichaamsbeweging in combinatie met een behandeling ter verbetering van het gezichtsvermogen zou de beste vorm van interventie zijn om vallen bij ouderen te voorkomen.


Lees het hele artikel op: nu.nl
Publicatiedatum: 07-11-2017


Meer diabetes en hart- en vaatziekten door nachtdiensten

De Gezondheidsraad zegt dat er sterk bewijs is dat nachtwerk leidt tot meer gevallen van diabetes en hart- en vaatziekten. In Nederland werken zo’n 1,3 miljoen mensen soms of regelmatig ’s nachts, dat is 15 procent van de beroepsbevolking.


Lees het hele artikel op: Nos.nl
Publicatiedatum: 26-10-2017


Zo leert Google computers menselijke beweging herkennen

Nieuwe Google-software herkent menselijke bewegingen in video’s, waardoor computers de volgende handelingen van mensen beter zouden voorspellen.


Lees het hele artikel op: Bright.nl
Publicatiedatum: 23-10-2017


Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek: Wat vinden patiënten belangrijk in de zorg én wat zijn hun ervaringen. Het kan zijn dat u na het afsluiten van de behandeling bij ons een e-mail van  krijgt. In die e-mail vind u dan een link naar een uitgebreide vragenlijst,  u wordt gevraagd naar wat u vindt van de ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 19-10-2017


Plus praktijk

Afgelopen maandag hebben wij weer de audit gehad voor om het kwaliteitskeurmerk te behouden. We hebben het EffectiviteitsTraject Certificaat gehaald en zijn voor komende 2 jaar weer aangemerkt als plus praktijk. Onder het kopje kwaliteit hebben we een korte uitleg over wat een plus praktijk inhoud.


Lees meer »
Publicatiedatum: 31-08-2017


Waarnemer

Sinds half augustus kunt u in de praktijk (zowel Zuidendijk als de Prinsemarij) een nieuw gezicht tegen komen. Dit is fysiotherapeut Dylan, hij is bij ons werkzaam als waarnemer.


Lees meer »
Publicatiedatum: 29-08-2017


Nieuwe fietsen

Wilt u bij ons werken aan uw conditie en kracht en tegelijkertijd fietsen aan de Franse Riviera of misschien wel in Nieuw-Zeeland? Het kan allemaal op onze nieuwe fietsen. Nieuwsgierig? Kom gewoon eens langs voor extra informatie over medische fitness of een gratis proefles (wel eventjes aanmelden)


Lees meer »
Publicatiedatum: 26-05-2017


De Nationale Diabetes Challenge

Dinsdag 18 april om 19:30 is de informatiebijeenkomst over de Nationale Diabetes Challenge die wij lokaal organiseren. Op dinsdag 25 april om 19:30 start de eerste wandeltraining. Wil je er meer over weten kijk dan op www.nationalediabeteschallenge.nl/gezondoppad


Lees meer »
Publicatiedatum: 26-05-2017


Betalingen

Sinds een week is het mogelijk om in de praktijk te pinnen. Als u bijvoorbeeld de behandeling fysiotherapie zelf moet betalen dan mag u kiezen of u dat contant of via de pin doet.


Lees meer »
Publicatiedatum: 26-05-2017


Oedeemfysiotherapie

Collega Janneke is oedeemfysiotherapeut volgens de Vodder methode. Afgelopen zondag was in het RTL programma Lifestylexperience een item van 2 minuten over manuele lymfedrainage volgens deze methode. Hier kunt u dit filmpje terug zien.


Lees meer »
Publicatiedatum: 26-05-2017